söndag 11 november 2007

IKEA

Haromdagen tog vi oss antligen i kragen och bestamde oss for att aka till Ikea. Vi hade kollat upp att buss 10 skulle ta oss dit, men vi hade ingen aning om var vi skulle ga av, och hur langt bort Ikea lag. Alltsa var vi aningens nervosa nar vi stod dar pa busshallsplatsen och vantade pa nummer 10. Vi hade last nagot om Plaza Mayor pa reklamskyltarna for Ikea Málaga, men vi visste saklart inte vad Plaza Mayor var for nagot. Vi var inte ensamma pa busshallsplatsen utan hade sallskap av en liten tant. Malva tog mod till sig och fragade tanten om hon visste var Plaza Mayor lag nagonstans. BIG mistake. For det forsta visste inte tanten var det lag och for det andra var hon helt psycho. Efter att hon fatt reda pa att vi skulle till Ikea skrek hon det till varenda ny manniska som kom till busshallsplatsen. Vid ett tillfalle, nar jag och Malva hade vant oss bort ifran tanten ropade hon pa oss.

Jag: ¿Sí?
Psycho tant: jkehda jd
Jag: ¿Que?
Psycho tant: El autobús (bussen)
Jag: ¿Sí?
Psycho tant: ¡EL AUTOBÚS!
Jag: Ehh.
Psycho tant (med spottet flygande ur munnen pa henne):EL AAAAAAUUUUTOOO... (paus) BUUUUSSSSSSSS

Jag fattar fortfarande ingenting.
Till slut kom i alla fall bussen. Ikea lag langt bort. Typ en-och-en-halv-timme-i-en-svettig-buss-med-en-psycho-tant-som-sallskap-langt bort. Efter ett tag borjade vi tvivla starkt pa om vi verkligen hade tagit ratt buss eller akt forbi varuhuset (vilket dock verkade ormligt med tanke pa att det skulle vara Spaniens storsta Ikea). Till slut sag vi Plaza Mayor och bokstavligt talat flog ut ur bussen. Big mistake nr 2. Det visade sig namligen att Plaza Mayor lag pa andra sidan jarnvagen fran Ikea och det fanns ingen vag over



Sahar kande vi oss. Men misstrosta icke for just efter den har bilden togs fick vi syn pa losningen.


En alldeles gratis Ikea-buss som korde oss till varuhuset! Det ar ju sa stralande genialiskt. Det var en typiskt svensk resa-langt-buss med toalett och allt. Vi skrattade hela den fem minuter langa resan.



Och antligen var vi hemma. Pa riktigt. Vi steg innanfor dorrarna och vi var hemma igen. Ikea utomlands ar helt sjukt. Det ar en liten bit av Sverige inrymd i en jattestor byggnad. Det finns Marabou, kottbullar, graddsas, gifflar, dillchips och knackebrod. Det ar svenska flaggor overallt. Det var alldeles ljuvligt och vi fick nastan tarar i ogonen.

Sedan spenderade vi pengar. Mycket pengar. Med oss hem fick vi bland annat en krukvaxt och plancher sa nu ar rummet lite mysigare. Vi kopte ocksa (ANTLIGEN!) handdukar som ar fruktansvart underbara. Som Malva sager nar hon ligger med handduken lindad om kroppen pa kvallarna, det ar som en filt med lite handduk i sig.

Sjalvklart kopte vi godis ocksa. Mycket godis. Alldeles for mycket godis. Men herrejesus, when in Ikea in Spain liksom...

Inga kommentarer: